Wat is pensioen?

Veel mensen verstaan onder pensioen de uitkering die u ontvangt vanaf het moment dat u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Pensioen is echter meer. Pensioen is een verzamelnaam voor periodieke uitkeringen die het salaris vervangen bij ouderdom, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Pensioen is dus een verzamelnaam voor ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen. Voor al deze pensioenonderdelen geldt dat u pensioen kunt ontvangen uit drie bronnen; de overheid, de werkgever en eventuele privévoorzieningen. Uw totale pensioeninkomen bestaat uit het totaal van de genoemde bronnen.

www.pensioenkijker.nl

www.mijnpensioenoverzicht.nl

Wat is een goed pensioen?

Een goed pensioen betekent voor iedereen wat anders. Het hangt onder meer van uw financiële situatie, gezinssamenstelling, werksituatie en wensen af wat in voor U een goed pensioen is. Als normering wordt een bruto inkomen van ongeveer 70% van uw laatsverdiende inkomen genomen, welke voldoende is om het netto maandinkomen vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd op peil te houden.

Wist u trouwens dat 80% van de mensen een pensioentekort heeft?

Het is verstandig om uzelf per pensioenonderdeel de volgende vragen te stellen:

  • Wat is mijn verwachte pensioeninkomen?
  • Wat is mijn gewenste pensioeninkomen?
  • Is er een tekort en zo ja, hoe kan dat tekort gerepareerd worden?

Wat kan Portegies Advies voor u betekenen?

Het maken van een goed pensioenplan is belangrijk, maar zeker niet eenvoudig. Daarom is het verstandig om de hulp in te roepen van een pensioenexpert. Deze kan voor u alle mogelijkheden overzichtelijk op rij zetten. Portegies Advies is een onafhankelijk financieel adviesbureau en wij beschikken over deskundige, ervaren adviseurs. Wij werken samen met een groot aantal verschillende aanbieders op dit gebied zodat u altijd verzekerd bent van onafhankelijk advies.

Maak daarom direct een afspraak met een financieel adviseur en bel 0251-290000

Wilt u meer informatie? Klik dan hier